Galerie foto

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 septembrie 2011

Targuri ale mesterilor populari

        Dupa ce am realizat  primele lucrari autentice de port popular a venit vremea sa participam la targurile mesterilor populari organizate de consiliile judetene ,de primariile orasenesti si de muzeele de arta populara.




Asfel,am primit si  prima invitatie de a participa la Targul mesterilor populari de la Reghin ,organizat in perioada 1-3 iulie 2011.Cu mult entuziasm am plecat in inima Ardealului,o zona deosebita cu oameni deosebiti,fie ei romani sau maghiari.Ne-am bucurat de o primire frumoasa ,iar lucrarile noastre-bunditele traditionale bucovinene au atras atentia vizitatorilor si mai ales a presei si televiziunii .A fost primul targ la care am participat,dar si primul succes.
       Ca de obicei,dupa primul succes vine al doilea.Astfel ne-am trezit cu o alta invitatie tot in Ardeal,la Sighisoara ,la targul mestesugarilor organizat in perioada 7-9 iulie 2011. in Cetatea medievala a Sighosoarei.Ajunsi aici ,organizatorii s-au straduit sa trateze asa cum se cuvine oaspetii veniti de la distante mai mari.Ne-am minunat de tot ce am vazut in cetatea medievala, de interesul turistilor romani si straini fata de portul popular bucovinean,dar mai ales de interesul presei si televiziunii care ne-au ajutat sa fim cunoscuti publicului larg.Dar,totul parca a trecut prea repede .
      Ajunsi acasa,am inteles  inca o data ca pastrarea si promovarea portului autentic bucovinean si in general romanesc este o conditie a existentei noastre.

     Luna lui cuptor ne-a adus si alte doua invitatii:una la targul mestesugarilor  de la Pascani in cadrul manifestarii-Zile si nopti de cultura la Pascani-in perioada 22-24 iulie 2011 si una la Targul mesterilor populari de la Muzeul Satului Bucovinean Suceava din 29-31 iulie.Bunditele traditionale bucovinene lucrate cu migala numai manual au atras atentia presei.
       Asfel ,la Pascani am avut surpriza de a fi contactati de Radio Iasi unde am avut un interviu difuzat in data de 28 iulie 2011 intre orele 20-21 .            .
      La Suceava ,Monitorul de Suceava din data de 30-31 iulie,ne-a acordat un loc de cinste in paginile sale,la fel ca si TV.Suceava ,televiziune la care am fost favoriti.">
      Toate acestea ne-au dat mai mult elan vazand ca lucrarile noastre au fost apreciate la adevarata lor valoare.


       Luna august vine cu alte surprize.Muzeul de Arta Populara din Constanta  era cel care avea sa ne invite la Targul mestesugarilor de la Mamaia. in perioada 17-21 august .O veste placuta care ne-a mobilizat si mai mult si care ne-a indemnat sa pasim pe plaiuri dobrogene.La malul marii, lucrarile noastre ,pot spune ca au fost vedete ,fiind mult apreciate atat de turisti cat si de presa.
     

 Astfel ,am fost contactati de jurnalistii cotidianului national -Adevarul- care, in editia de Constanta,din data de 18 august, ne-au acordat un spatiu amplu in paginile sale Click aici. Ce putea fi mai frumos decat o vara frumoasa cu evenimente care cred ca ne vor lansa spre un domeniu poate,prea putin explorat.